Dünyada İngilizcenin Geçerli Olduğu Ülkeler

Hangi yaşta olursanız olun İngilizce öğrenmek için henüz vaktiniz vardır. İngilizce bilmek, İngilizce okuyabilmek ya da konuşabilmek hayatınızın her alanında farkınızı ortaya koymanızı sağlar.

 İngilizce bilirseniz akademik anlamda gelişebilir, kendinizi geliştirebilir, farklı kültürleri tanıyabilir, daha iyi bir iş bulabilir ve dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Dünyanın en yaygın konuşulan dillerinden biri olma özelliğine sahip olan İngilizcenin önemini henüz tam anlamıyla netleştiremediyseniz bu yazımızda size kritik bilgiler sunacağız.

“Dünyada İngilizcenin geçerli olduğu ülkeler hangileri?” gelin birlikte inceleyelim…

İngilizcenin Resmi Dil Olduğu Ülkeler

Günümüzde uluslararası iletişim dili olarak kabul edilen İngilizce dünya genelindeki birçok ülkede resmi dil veya ikinci dil olarak kullanılmaktadır. Asya, Avrupa, Amerika, Avustralya ve Afrika kıtalarında İngilizcenin resmi dil kategorisine alındığı ülkeler arasında; Hindistan, ABD, Pakistan, Kenya, Kanada, Uganda, Filipinler, Madagaskar, Yeni Zelanda, İngiltere, Namibya, Seyşeller, Dominika, Barbados, Fiji, Solomon Adaları gibi ülkeler bulunur. Bu ülkelere ek olarak Kuzey Mariana Adaları, Cook Adaları, Guam, Porto Riko, Hong Kong, Pitcairn Adaları, Montserrat ve Niue gibi özerk bölgelerde de İngilizce resmi dil statüsünde yer alır.

Amerika Kıtasında İngilizcenin Konuşulduğu Ülkeler

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Bahamalar, Belize, Anguilla, Barbados, Cayman Adaları, Dominik, Grenada, Guyana, Jamaika, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Trinidad ve Tobago, Amerika Virgin Adaları, İngiliz Virgin Adaları topraklarında İngilizce konuşuluyor. Diğer bir deyişle bu ülkeleri ziyaret ederseniz ve İngilizce biliyorsanız hayat sizin için kolaylaşıyor.

Avrupa Kıtasında İngilizcenin Konuşulduğu Ülkeler

İngiltere, İskoçya, İrlanda, Malta, Kuzey İrlanda ve Galler topraklarında İngilizce konuşuluyor. Ancak İngilizce konuşulan ülkelerin bu şekilde sınıflandırılması gerçekleri ortaya koymuyor. Günümüzde hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinde yaşayan kişiler İngilizce iletişim kurabiliyor. Globalleşen dünyada iletişimin dili olarak kabul edilen bu dil Almanya’da da, Fransa’da da, Portekiz’de de, Çekya’da da, Estonya’da da milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

Afrika Kıtasında İngilizcenin Konuşulduğu Ülkeler

Afrika kıtasında gelişmekte olan ülke statüsünde yer alan birçok ülkede İngilizce resmi diller sınıfında bulunuyor. Aynı zamanda Botswana, Kamerun, Gambiya, Lesotho, Kenya, Gana, Liberya, Malavi, Mauritius, Namibya, Nijerya, Saint Helena, Sierra Leone, Güney Afrika, Svaziland, Uganda ve Zimbabve gibi ülkelerde de İngilizce bilen birilerine rastlamak zor olmuyor.

Asya Kıtasında İngilizcenin Konuşulduğu Ülkeler

Asya kıtasında da İngilizce yaygın bir şekilde kullanılıyor. Hindistan, Singapur, Sri Lanka, Hong Kong, Filipinler, Brunei Darussalam gibi ülkelerde İngilizce konuşuluyor. Türkiye’yi de bu gruba dahil edebiliriz elbette. Her ne kadar Türkiye’de İngilizce bilen kişi sayısı maalesef yeterli düzeyde olmasa da son yıllarda İngilizce eğitiminin öneminin anlaşılmasıyla birlikte ülkemizde de İngilizce konuşma oranı giderek artıyor.

Avustralya Kıtasında ve Pasifik Okyanusu’nda İngilizcenin Konuşulduğu Ülkeler

Avustralya, Yeni Zelenda, Amerikan Samoası, Cook Adaları, Fiji, Guam, Kiribati, Marshall Adaları, Micronesia, Nauru, Palau, Pitcairn, Samoa, Tuvalu, Tongo ve Solomon Adaları gibi yerlerde İngilizce konuşabilen nüfus yoğunlukta bulunuyor.

İngilizce Dünya Dili!

Sonuç olarak İngilizce dünyanın dört bir köşesinde yaygın bir şekilde kullanılıyor. İletişimin dili olan bu dili bilmek dünya vatandaşı olmanın ilk ve en önemli adımı olarak yorumlanıyor. Siz de İngilizce öğrenmek istiyorsanız bir an önce hareket geçebilir ve Uzman Kariyer İngilizce eğitim programlarının ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara