Yabancı Dil Öğrenmek Size Ne Kazandırır?

Yabancı dil öğrenmenin hayatınıza kattığı artılar ve bununla birlikte getirdiği avantajları sizin için araştırdık. İyi okumalar.


Yabancı dilin önemi her geçen gün daha da artıyor. Günümüzde dünyanın daha da küresel hale gelmesi, artan ticaret hacmi ve gelişen özel sektör aynı zamanda yabancı dil bilen insan ihtiyacının da sürekli olarak artmasına neden oluyor. Yabancı dil öğrenmek çeşitli dil avantajlarının yanında birçok alanda yarar da sağlıyor.  Bu sayede profesyonel hayata adım attıklarında aynı zamanda büyük bir avantaj ile başlamış oluyor.

Seyahat Engeli Ortadan Kalkıyor

Seyahat Engeli Ortadan Kalkıyor

Yabancı dilin en önemli artılarından birisi yurt dışına çıkarken herhangi bir engelinizin olmaması. Bildiğiniz yabancı dil seyahat ettiğiniz ülkenin resmi dili olmasa bile ikinci bir dil olarak kullanılması seyahatinizi çok büyük ölçüde rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Bu şekilde gittiğiniz yerdeki kültürü tam anlamıyla kavraya bilir ve farklı insanlar ile iletişime geçerek yeni bakış açıları kazanabilirsiniz. Yabancı bir dil öğrenmek sadece yeni bir konuşma biçimini öğrenmek değil aynı zamanda yeni bir düşünce biçimini ve yeni bir kültürü de yakından tanımaktır. Bu nedenle dilini öğrendiğiniz kültürü ne kadar yakından deneyimlerseniz o dili de o kadar etkin bir biçimde kullanabilirsiniz. 

İş Hayatı

Artık internet ve sosyal medyanın sosyal hayatı derinden etkilemesi ile beraber küçük, orta ya da büyük ölçekli fark etmeksizin bütün şirketler ve işletmeler de bu alanda etkin bir şekilde yer almaya çalışıyor. Giderek artan ticaret hacmi ve uluslararası ticaret şirketlerin çalışanlarında yabancı dil şartı aramasına neden oluyor. Günümüzde İngilizce gibi çok konuşulan bir dilin yanı sıra özellikle Türkiye’nin ticaret aracılığı ile yüksek etkileşimde bulunduğu Çin, Rusya ve Almanya gibi ülkelerin dillerini bilenler iş hayatına girerken herhangi bir zorluk çekmiyor. Ayrıca dil bilen çalışanlar aynı pozisyonda dil bilmeyen bir çalışana göre daha yüksek maaş ile başlarken devlet memurluklarında ise dil tazminatı alma şansı yakalıyor. 

Beyne Olan Etkisi

Beyne Olan Etkisi

Yeni bir dil öğrenmenin gerektiğini en büyük şeylerden birisi de yeni bir düşünüş biçimi öğrenme ve yeni bir mantık kurmaya adım atmaktır. Dil öğrenimi süreci ve ikinci dilin kullanımı beyinde yer alan sinapsların daha aktif bir şekilde çalışmasına neden olmaktadır. Ayrıca beyin etkinliğini düzenleyen sinir ağı, yeni bir dil öğrenimi ile beraber daha hassas bir hale gelmekte ve beynin tek bir dil ile daha az kullanılan yerleri ikinci dil ile daha aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Bu da yabancı dilin beyni hem daha fazla çalıştırırken hem de daha genç kalmasının yolunu açıyor. Ayrıca yabancı dil bilenlerin ileri yaşlarda alzheimer hastalığına yakalanma riski, bilmeyenlere göre önemli ölçüde düşüyor.

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara