İngilizce Öğrenirken Yapılan Hatalar

Ülkemizde İngilizce bildiğini söyleyen ancak maalesef ki gerektiği zaman İngilizce konuşamayan ya da kendisinde konuşma yeterliliği hissetmediği için konuşmamayı tercih eden binlerce kişi vardır.

İngilizce öğrenimi artık küçük yaşlardan itibaren zorunluluk haline gelmiştir. Yabancı bir dil bilmenin kişinin eğitim ve kariyer hayatı için belirleyici derecede önemli olmasıyla kişiler üzerindeki baskı da artmıştır.Yabancı dil öğrenimi sürecinde ve sonrasında yapılan hatalar ister istemez yabancı dilden soğumaya neden olabileceği için bu yazımızda İngilizce öğrenirken en sık yapılan hatalar üzerinde duracağız. Siz de bu hatalardan uzak durarak dil öğrenme sürecinizin verimliliğini arttırabilirsiniz.

Ezbercilikten Uzak Durun

Yabancı dil öğrenmek istiyorsanız, İngilizce ya da başka bir dil hiç fark etmez, ezbercilikten uzak durmalısınız. Ezberci yaklaşım hiçbir öğrenim sürecinde işe yaramaz, boşuna bu konuda ısrarcı olmamalısınız. İngilizce özelinde devam edecek olursak, İngilizce öğrenmek için cümle yapılarını incelemeli, öğrendiklerinizi içselleştirmek için Türkçe ile İngilizce arasındaki yapısal farklılıkları analiz etmelisiniz. Her dilin kendine has bir matematiği vardır, bu nedenle o dili öğrenmek istiyorsanız öncelikle o dilin matematiğini çözmelisiniz. Yeni bir kelime öğrendiğinizde cümle kurmaya çalışmalı, kelimenin farklı anlamlarını eş zamanlı olarak keşfetmelisiniz. İngilizce kalıpların ne zamanlarda ve hangi durumlarda kullanıldığını araştırarak öğrendiğiniz her bir bilgiyi zihninize doğru bir şekilde yerleştirmelisiniz.

Tekrar Etmemek Öğrendiklerinizi Unutturur

Daha önce “Yabancı dil nankördür” sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Öğrendiklerinizi tekrar etmezseniz zaman içerisinde o dile dair öğrendikleriniz yavaş yavaş zihninizden silinir. Bunun için mümkün olduğunca İngilizce notlarınızı gözden geçirmeli, İngilizce öğrenmek isteyenler için önerilen dizileri ve filmleri izlemelisiniz. Konuşma pratiğinizi de ilerletmeli, İngilizce eğitiminiz tamamlandıktan sonra da İngilizce konuşabileceğiniz ortamlara girmelisiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa piyasada İngilizce pratik yapabileceğiniz ücretli ve ücretsiz mobil uygulamaların olduğunu da hatırlatmak istiyoruz. Bu uygulamalardan da yalnızca konuşma derslerinden de yararlanarak İngilizcenizi geliştirmeyi sürdürebilirsiniz.

İngilizce Eğitiminize Ara Vermeyin

Bir dili ve o dile dair tüm detayları en verimli şekilde öğrenmek istiyorsanız İngilizce eğitim alacağınız kurumu seçerken dikkatli olmalısınız. Uzman eğitmenlerin bulunduğu kurumlar dil öğrenme sürecinizi çok kolaylaştırır. Kendiniz için en doğru eğitim kurumunu seçtiğinizde İngilizce eğitiminize ara vermemenizi öneriyoruz. Gerektiğinden fazla ara vermek o yabancı dile olan hakimiyetinizi azaltabilir ve tam anlamıyla öğrenme süreciniz tamamlanmadan yarıda kesilmesine neden olabilir.

Çekingenlik Yapmaktan Vazgeçin

Bir yabancı dili öğrenmeye başladığınızda kendinize ve emeklerinize yapacağınız en büyük haksızlık çekingen olmaktır. Hata yapmamak için konuşmamak, yanlış konuşma endişesiyle pratik yapma imkanlarını kaçırmak dilden uzaklaşmaya neden olur. Yabancı bir dil öğrenme sürecinde kişinin kendini deneyimlerden geri çekmesi öğrenme sürecini tökezletir. Siz de benzer bir süreçten geçiyorsanız ve kendinizi yetersiz hissediyorsanız çekingenliğinizin üzerine gitmeyi denemelisiniz.

Sürekli Gramer Çalışmak

Bir dilin matematiğini çözmek ve sınavlarda geçer puan almak için gramer bilgisi elzem öneme sahiptir. Elbette yabancı dili öğrenirken o dile has kurallar için de zamanınızı ayırmalısınız. Fakat gramer kurallarını tam anlamıyla bilmenin tek başına o dili öğrenmek anlamına gelmeyeceğini de unutmamalısınız. Özellikle uluslararası geçerliliği olan TOEFL ve IELTS gibi sınavlar gramer bilgisinin yanı sıra konuşma becerisi de gerektirir. Bu nedenle gramer kurallarına ek olarak konuşma becerilerinizi de geliştirmeye çalışmalısınız. Çaba harcadıkça ve çekingenliğinizi yendikçe o dile hakimiyetinizin artmaya başladığını hissedebilirsiniz.

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara