Lisans Mezunu Olmanın Avantajları Nelerdir?

Ön lisans mı lisans mı diye düşünüyorsanız bu yazımızda lisans bölümlerini tercih etmenin avantajlarını bulabilirsiniz.

YKS sınavlarının hızla yaklaştığı bu süreçte hem sınava bu sene girecekler hem de gelecek yıllarda üniversite hayali kuranlar için üniversite mezunu olmanın avantajları hakkında önemli bir rehber hazırladık. Siz de geleceğinizi en doğru şekilde şekillendirmek ve gelecek kaygılarınızdan bir nebze de olsa kurtulmak istiyorsanız şimdiden üniversite sınav hazırlıklarına başlamalısınız. Bu şekilde geleceğinizin daha parlak olmasını sağlayacak adımlar atarak yıllar sonra yaşamanız muhtemel pişmanlıklardan kurtulabilirsiniz.

Lisans Mezunları KPSS A Kadrolarına Yerleşebilir

Lisans programlarını bitiren ancak özel sektör dinamizmine ayak uydurmak istemeyen mezunların KPSS B bölümlerine ek olarak KPSS A kadrolarını tercih etme hakları bulunur. KPSS alan sınavlarını tamamlayan, kurumların düzenlediği mülakatlara giren ve tüm bu aşamaları başarıyla geçen adaylar, kariyer kadroları olarak da adlandırılan A grubu kadrolarında çalışmaya başlayabilirler. KPSS A kadrolarında görev yapabilmek için en önemli şartlardan biri lisans düzeyindeki bir programdan mezun olabilmek olduğu için ortaöğretim ya da iki yıllık yüksekokul mezunları bu haktan yararlanamazlar. KPSS A kadrolarına yerleşen lisans mezunları düz memurlara oranla hem daha fazla gelir elde eder hem de kariyerlerinde ilerleyebilir.

Lisans Mezunları Özel Sektörde de Daha Rahat İş Bulabilir

Ekmeğin aslanın midesinde olduğu bu günlerde iş bulmak da haliyle zorlaşıyor. Artık birçok küçük şirket dahi iş ilanı çıktıklarında ilanlarında lisans mezunu adayları değerlendireceklerini belirtiyor. Geçmiş yıllarda lise mezunlarının da yoğun talep gördüğü sektörlerde artık lisans mezunlarının hakimiyeti hissediliyor. KPSS A kadrolarına yerleşmek istemeyen ve şansını özel sektörde denemek isteyenler için lisans mezunu olunduğunda iş bulmak haliyle kolaylaşıyor.

Lisans Mezunları Yurt Dışında Daha Kolay İş Bulabilir

Ön lisans ve lisans mezuniyeti ile ilgili birçok tartışma olsa da lisans mezunlarının üniversite ortamında bulunması ve ayrı bir dünya görüşüyle karşılaşmaları mümkündür. Bu gerçek hem iş verenler hem de toplumun büyük bir kısmı tarafından kabul görür. Elbette istisnai durumlar da meydana gelebilir ancak genel bir söylemde bulunmak gerekirse lisans mezuniyeti olanların önündeki fırsatların daha geniş olduğu sonucuna da varılabilir. Son dönemde yurt dışına çıkma isteği giderek arttığından lisans mezunlarının bu süreçte daha fazla avantaj sahibi olduğunu da söyleyebiliriz. Özellikle yurt dışında da geçerli diplomaları olanların yurt dışındaki şirketlerle iş görüşmeleri gerçekleştirme olasılıklarının arttığı ve istenen kriterleri daha rahat karşılayabildikleri bilinir.

Üniversite Kulüplerinde Gelecekteki Bağlantılar Kurulabilir

Ön lisans öğrencilerinin de katılım fırsatı buldukları öğrenci kulüplerinin asıl ekmeğini lisans öğrencileri yer. Aynı hedef uğruna çalışan onlarca öğrencinin birlikte uzun süre zaman geçirmesi aralarında özel dostlukların kurulmasını sağlar. Gelecek yıllarda da bu dostluk büyük ölçüde zarar görmeden devam eder. İlk bakışta çok da önemli bir detay gibi görünmese de özel sektörde kendine bir kariyer inşa etmek isteyen öğrenciler için samimi bir çevrelerinin bulunması son derecede mühimdir. Bu şekilde zor zamanlarda iş bulmak kolaylaşabilir, iş alternatifleri arttırılabilir ve iş hayatında başarıya daha kolay erişilebilir.

Lisans Mezunları Büyük Ölçüde Yabancı Dil Sorunlarını Çözer

Giderek artan bir şekilde üniversitelerde hazırlık sınıflarını okumak zorunlu hale eliyor. Öğrenciler lisans programlarında eğitim görmeden önce İngilizce dilini öğreniyor ve bölümleri %100 İngilizce olmasa dahi bazı üniversitelerdeki öğrenciler yabancı dil okuma hakkına sahip oluyor. Lise ve ön lisans öğrencilerinin sahip olmadığı bu ayrıcalıklar lisans öğrencilerine sunulduğu için de lisans mezunlarının hayata daha güçlü bir şekilde hazırlanması mümkün oluyor.

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara