En İyi İngilizce Kursunu Tanımanızı Sağlayacak İpuçları

Siz de bu kriterleri göz nünde bulundurarak seçtiğiniz kurslardan başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Globalleşen dünyada İngilizce son derece önemli bir dildir ve artık eleman arayan bütün işletmeler çalışanlarının çoğunda İngilizce bilmeyi şart koşmaktadır. Durum böyle olunca İngilizce kurslarına olan talep de yıllar içerisinde artış göstermektedir. Talebin artması ile beraber birçok İngilizce kursu veren kurum ortaya çıkmaktadır. Bu durum öğrenci adaylarının da kafasını karıştırmaktadır. 

Yabancı Öğretmen

Yabancı Öğretmen

İngilizce kurslarının olmazsa olmazı yabancı öğretmenlerdir. İngiltere ya da Amerika’da doğmuş olan öğretmenler ile daha fazla gelişim elde edilmektedir. Bu öğretmenler hem o dilin inceliklerini hem de o dilin yaşadığı kültürü yakından tanımaktadır. Bu da öğrenciler için bulunmaz bir avantajdır. Ancak her yabancı öğretmenin olduğu kurs kaliteli olmamaktadır. Özellikle kurslarda öğretmen sirkülasyonunun yüksek olması devamlılık problemini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle iyi bir İngilizce kursuna bakarken ders verecek olan öğretmenin kaç senedir o kurumda çalıştığı son derece önemlidir. Öğretmen konusunda bir diğer önemli husus ise öğretmenin aldığı eğitimdir. Birçok dil kursu maalesef sadece o dili biliyor diye formasyonu olmayan kişileri öğretmen olarak çalıştırmaktadır. Kursa gidecek olanların öğretmenlerin eğitim geçmişini de kontrol etmesi tavsiye edilmektedir. 

Konuşma ve Pratik Yapma İmkanları

Konuşma ve Pratik Yapma İmkanları

İyi bir İngilizce kursu öğrencilerine teorik bilginin yanı sıra bol bol konuşma ve pratik yapma şansı tanımalıdır. Yeni bir dil ancak konuşulduğunda öğrenilebilmektedir. Dil öğrenimi sürecinde konuşma yapılmadığı durumlarda öğrenilen bilgiler de kalıcı olmamaktadır. Bu nedenle adayların dikkat etmesi gereken bir diğer konu da konuşma imkanıdır. İyi bir İngilizce kursu bünyesinde bulunan konuşma kulüpleri bu amaca hizmet etmektedir. Öğrenciler konuşma kulüplerinde hem kendileri gibi İngilizce öğrenen öğrenciler ile hem de bu dili bilen yabancılarla konuşma şansına sahip olmalıdır. 

İhtiyaca Yönelik Özel Yardım

Herkesin öğrenme şekli farklı işlemektedir ve bazı durumlarda aynı sınıf içerisinde bile zamanla seviye farklılıkları meydana gelebilmektedir. Bu noktada kursun geride kalan öğrencilere daha fazla yardım sunması ve öğrenciler arasındaki farkın fazla açılmasına izin vermemesi gerekmektedir. Her ne kadar sınıflar belirlenmeden önce seviye sınavları yapılsa da zaman içerisinde dil öğrenmeye daha yatkın olan kişiler ön plana çıkabilmektedir. Kursun ve dersi veren öğretmenin bu durumlarda müdahale de bulunması ve öğrencilere zorluk çektiği konularda yardım etmesi son derece önemlidir. Aynı zamanda bu şekilde öğrenme ortamında da bir harmoninin yakalanması mümkün olmakta ve öğrencilerin derse sürekli olarak ilgili olması sağlanmaktadır.

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara