Türkiye’nin En Güzel Üniversite Şehirleri

Türkiye'de üniversite okumak isteyenler için, Türkiye'nin en güzel şehirlerindeki en iyi üniversiteleri sizin için derledik..

 

Üniversite okumak hayatınızda önemli bir süreçtir. Pek çok insanın karakteri bu süreçte değişir ve yeniden şekillenir. Özellikle ailesinden ayrılarak farklı bir şehirde üniversite eğitimi alan insanlar için bu süreç oldukça önemli bir yaşam deneyimidir. Türkiye’nin pek çok şehrinden en az bir tane üniversite olsa da bazı şehirler öğrencilere sundukları imkanlarla diğerlerinden öne çıkmayı başarıyor. 

Eskişehir

Eskişehir

Eskişehir’de iki adet devlet üniversitesi bulunuyor. Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi şehrin öğrenci şehri olmasına ön ayak olmuş iki üniversite. Osmangazi Üniversitesi’nde yaklaşık 35.000 kişi eğitim alırken Anadolu Üniversitesi’nin öğrenci nüfusu yaklaşık 65.000 olarak ifade ediliyor. Bir şehirde en az 100.000 üniversite öğrencisinin olması ise şehrin tamamen öğrenciler odağında gelişmesini kaçınılmaz kılıyor. Sosyal açıdan oldukça aktif bir şehir olan Eskişehir’de müzikal etkinlikler, sahne sanatları ve daha pek aktivite ön plana çıkıyor. 

Antalya

Antalya

Akdeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden birisi olan Antalya’da devlet üniversitesi olarak Akdeniz Üniversitesi bulunuyor. 65.000 öğrencisi ile oldukça kalabalık bir öğrenci popülasyonunu şehre kazandıran üniversite öğrencilerine pek çok imkan sunuyor. Sosyal ve kültürel anlamda gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedefleyen üniversite  öğrencilerine barınma, yeme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik çözümler sunarken aynı zamanda çeşitli burslar ile de öğrencilerini destekliyor. Antalya fuar şehri olarak dikkat çektiği için her yıl pek çok şirket şehre fuar için geliyor ve bu durum öğrencilere kısa süreli iş imkanı yaratırken aynı zamanda kariyerleri için güzel bir çevre kurmalarına da yardımcı oluyor. 

İzmir

Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir’in en bilinen iki devlet üniversitesi olsa da şu anda İzmir’de İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi bulunuyor. İzmir’de yaklaşık olarak 200.000 üniversite öğrencisi bulunuyor. Bu sayı da şehrin farklı bölgelerinde konumlanan kampüslerin şehir hayatını doğrudan etkilemesine neden oluyor. Sürekli canlı bir şehir olan İzmir öğrencilere yılın her mevsiminde sosyal ve kültürel açıdan doyurucu imkanlar sunarken aynı zamanda şehirde yapılan fuarlar da öğrencilerin kariyerleri açısından oldukça 

Çanakkale

Çanakkale

Yaklaşık 50.000 üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Çanakkale’de öğrencilik yapmak oldukça keyifli. İstanbul’a ulaşım kolaylığı sunan şehir, nispeten rahat hayat şartlarıyla öğrencilerin zorluk çekmeden geçinmelerine olanak sağlıyor. Güzel doğası, adaları, öğrenciler için sosyal ve kültürel etkinlikleri ile Çanakkale gerçekten de yaşanılası bir yer. Çanakkale Boğazı manzarasına sahip haftanın her günü 24 saat açık olan kütüphane bile Çanakkale’de öğrenci yapmak için yeterli bir neden olabilir. 

Isparta

Isparta

Güllerin şehri Isparta’da bulunan tek devlet üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesi’dir. Bu üniversitede yaklaşık olarak 40.000 öğrenci eğitim almaktadır. Kafeler Caddesi şehrin öğrenci yoğunluğu açısından en yüksek noktasıdır. Şehre eğitim almak için gelen öğrencilerin merakla beklediği güller ise ilçelerde sergileniyor. Keyifli bir kampüs hayatı, Antalya’ya yakınlığı ve çevresindeki doğal güzellikleri ile dikkat çeken şehirde üniversite öğrencisi olmak hem ekonomik hem de sosyal açıdan avantajlara sahip.

Uzman Kariyerin Eğitim Programları İle Hayalinizdeki Üniversiteyi Kazanın!Hazırlık Programları Hakkında Daha Fazla Bilgi Alın

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara