KPSS’de 65 Puan Almak Yeterli Mi?

KPSS’de 65 puanla atama olma ihtimali düşük ancak mümkündür. Fakat bu puanı hedeflemek ciddi bir riske girmekle eş değer olarak düşünülmelidir. Başvuru yapılan kadronun göreceği talep, başvuru yapanların aldıkları puanlar ve o sene KPSS puan ortalaması gibi değişkenler gençlerin hayallerini yerle bir edebilir.

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu olup memuriyet hayali kuran gençlerin başarı ile tamamlaması gereken merkezi bir sınavdır. KPSS zamanı yaklaştıkça en düşük kaç puanla atama olur? sorularındaki artış ise oldukça doğaldır. Ancak gençlerin yaptığı en büyük hata puan hedeflerini minimum seviyede tutmak ve az puanla atanmanın mümkün olduğu kanısına kapılmaktır. Yapılması gereken 65 puanla yetinmemek ve geleceği şansa bırakmamaktır. 

KPSS sınavından 80 ve üzeri alan; yanlış tercihler nedeniyle atanamayan birçok adayın olduğunu da göz önünde bulundurursak 65 puan alan kişilerin tercih yaparken çok daha stratejik davranması gerektiğini söyleyebiliriz. Az puan almak ve atanmak mümkün olsa da azınlıkta kalan bu durumun genele vurulmaması gerekir. 

KPSS’de tercih yapmak için taban puan 60 olsa da bu yarışta binlerce kişi bulunur ve yüksek puan alanların şansı her zaman daha yüksek olur. KPSS merkez atamasının haricinde kurum sınavlarına girerek şansını denemek isteyenler için ise 80 puan baraj olarak düşünülebilir. 

KPSS’de Baraj Puanlarını Geçmek Yeterli Değildir

Binlerce kişi ile yarışan gençlerin KPSS’de baraj puanları hedeflemesi doğru bir yaklaşım değildir. KPSS sınavında alınan puana göre kurum yerleştirmeleri yapıldığında atanma şansının yakalanması için mümkün olduğunca yüksek puan alınması gerekir. Kurum ve kuruluşların alım puanlarının yüksek olması bir yana başvuru yapan kişilerin büyük bir çoğunluğunun yüksek puan alabilmesi düşük puan aralıklarında kalan adayların memur olma şansını düşürmektedir. 

KPSS’ye hazırlanan her bir adayın hedeflerini yüksek tutması, girecekleri yarışın zorluğunun farkında olarak sürece çok sağlam hazırlanması gerekir. KPSS maratonunda mümkün olduğunca sınav gününe hazırlanılmalı; çalışma süreçlerinde maksimum verimlilik gösterilmelidir. 

KPSS’de Yüksek Puan Nasıl Alınır?

KPSS’de yüksek puan almak için ilk olarak hedeflerin yüksek tutulması gerekir. “Nasılsa 65 puan alsam atanırım.” düşüncesiyle yola çıkılmamalıdır. Sınava hazırlık sürecinde hedefler gerçekçi bir şekilde belirlenmezse sınava hazırlanırken yeterli motivasyona ulaşmak zorlaşabilir. Bu nedenle her genç sınav için 100 puan hedefi belirlemeli ve çalışmalarını bu hedefe ulaşabilecek şekilde planlamalıdır. 

KPSS’de yüksek puan alıp atanma şansını yükseltmek için çalışma programı belirlenirken eksikliklerin önceliklendirilmesinde yarar vardır. Bir genç matematik konularında başarılı değilse ve o dersi çalışmak yerine iyi olduğu konulara odaklanmayı tercih ederse doğru bir strateji belirlemiş olmaz. Bu gibi bir durumda matematik sorularından kaçışın olamayacağının bilinmesi; günlük ders çalışma programına matematik konularının eklenmesi gerekir. 

KPSS’de yüksek puan almak isteyenlerin çalışma disiplinini kazanması ve alanında uzman eğitmenlerden destek alması için KPSS kursu arayışına girmeleri önerilir. Belirli bir düzen içerisinde, farklı soru tiplerinin anlatıldığı ve etütlerle eksiklerin kapatıldığı kurslara katılanların başarılı olma şansı daha yüksektir. KPSS kursları öğrencilere düzenli olarak deneme sınavı uygularlar ve KPSS sınavı sırasında yaşamaları muhtemel sıkıntıların hazırlık döneminde çözülmesi adına büyük bir avantaj yaratırlar. 

Uzman Kariyerin Eğitim Programları İle Hayalinizdeki Üniversiteyi Kazanın!Hazırlık Programları Hakkında Daha Fazla Bilgi Alın

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara