İngilizce Bilenler İçin Öğrenmesi En Kolay Diller

Eğitim hayatında ya da kariyer yaşamında başarılı olmak istiyorsanız artık mutlaka İngilizce bilmek zorundasınız. Bu dili günlük hayatta kısmen kullanabiliyor olmanız, İngilizce yazılan metinleri anlayabilmeniz ve İngilizce testleri başarıyla çözmeniz de yeterli değildir.

Mümkün olduğunca İngilizce konuşma pratiği yaparak İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmalısınız. İngilizce öğrenmenin birçok faydasını ancak bu dile tam anlamıyla hakim olursanız yaşayabilirsiniz.

İngilizce öğrenmenin faydaları dendiğinde çoğunlukla fazlaca pragmatik bir yaklaşım sergilenir; daha iyi bir eğitim alınabilmesinden ve kolay iş bulunabilmesinden bahsedilir. İngilizce bilmenin unutulan ve es geçilen en temel faydası ise görmezden gelinir; İngilizce bilenler bazı yabancı dilleri çok daha kolay bir şekilde öğrenebilir. Bu yazımızda İngilizce bilenlerin bilmeyenlere göre daha rahat öğrenebilecekleri diğer dillerin hangileri olduğu hakkında bilgi aktaracağız.

İlk Önce Hint-Avrupa Dillerine Yönelin

İngilizce biliyor ve yeni dil öğrenmenin tam zamanı diye düşünüyorsanız ilk olarak Hint-Avrupa Dil Ailesi içinde yer alan dillere yönelmelisiniz. Dünyada en çok konuşulan 20 dilden 12’sini kapsayan bu dil ailesinde İngilizce, İspanyolca, Hintçe, Portekizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca gibi prestijli ve çok konuşulan diller yer alır. İngilizceden sonra bu dillere yönelmek hem öğrenim sürecinizin kolaylaşmasına hem de dil bilmenin faydalarını maksimum oranda yaşamanızı sağlar. Bu dillerin fonetiklerinin ve gramer yapılarının büyük ölçüde benzemesi sizin avantajınıza olacaktır.

İspanyolca

Öğrenilmesi en kolay ve hatta eğlenceli dillerin başında İspanyolca gelir. Dünya genelinde en çok konuşulan dillerden biri olma özelliği de taşıdığı için İspanyolca öğrenirseniz birden fazla fayda ile karşılaşabilirsiniz. Bu dili konuşması da gramer yapısının kavranması da yazması da oldukça kolaydır. İspanyolcayı öğrenirseniz başta Lain Amerika olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Avrupa’da da birçok kapının sizin için açılmasını sağlayabilirsiniz.

Fransızca

Dünyanın en romantik dili olarak kabul edilen Fransızcanın önemi, globalleşme ile birlikte artmaktadır. Afrika kıtasında, Kanada’da ve Avrupa’nın birçok ülkesinde geçerli olan bu dili öğrenmek kolay değildir. Yine de İngilizce biliyorsanız Fransızca öğrenme sürenizi kısaltabilirsiniz. Gramer yapısı ve telaffuzu ilk etapta sizi zorlayabilir ancak vazgeçmezseniz Fransızca diline kısa sürede hakim olabilirsiniz. Üstelik Fransızcayı öğrendiğinizde hem İtalyancayı hem de İspanyolcayı jet hızıyla kavrayabilirsiniz.

İtalyanca

Dünya genelinde 25 ülkede konuşulan İtalyanca da İngilizce bilindiği takdirde öğrenmesi en kolay diller arasında yer alır. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca ile birçok ortak kelimesi bulunan İtalyanca dilini konuşmayı öğrenmek oldukça kolaydır. Gramer kuralları basit sayılabilir ve yazarken de bu dil sizin sınırlarınızı zorlamaz. Kelimelerinin birçoğu sesli harfle bittiği için İtalyanca oldukça ahenkli bir dil olma özelliği de gösterir.

Almanca

İngilizce biliyorsanız Almanca öğrenmek için cesaretinizi toplayabilirsiniz, çünkü Almanca da az önce belirttiğimiz diğer diller gibi İngilizce bilenler için daha kolay öğrenilebilen diller arasındadır. Almancanın gramer yapısı İngilizce ile büyük ölçüde benzerlik gösterir ve bu dil yazıldığı gibi okunduğu için İngilizceye oranla sizi çok daha az yorar. Almanca, Almanya’nın dünya sahnesindeki rolünün artması ile ön plana çıkan dillerin başında gelir. Alman şirketlerin Türkiye’de; Türk şirketlerin ise Almanya’da faaliyetlerinin artması Almanca bilenlerin iş bulma ihtimallerini de güçlendirmektedir.

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara