İş Dünyasında İngilizce Bilmenin Şart Olduğu Unvanlar

Günümüzde ise İngilizce bilmenin şart olduğu unvanlar bulunmaktadır. Eğer siz de bu pozisyonlardan birinde çalışmak istiyorsanız İngilizce bilmek zorundasınız.

Yabancı dil bilmek artık neredeyse iş dünyasının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.  İngilizce’nin yanı sıra İspanyolca, Fransızca ya da Almanca gibi dünyada çok konuşulan diller bilmek ya da ülkemizin ticaret yaptığı Rusya ya da Çin gibi ülkelerin dilini bilmek iş arayanlara önemli avantajlar sağlamaktadır. Teknolojinin giderek hızlanması ve dünyanın daha küçük hale gelmesi nedeniyle yakın gelecekte iş ilanlarında iki dil bilmek aranır özellikler arasında yer alacaktır. Günümüzde ise İngilizce bilmenin şart olduğu unvanlar bulunmaktadır. Eğer siz de bu pozisyonlardan birinde çalışmak istiyorsanız İngilizce bilmek zorundasınız. Teknoloji, turizm, finans, reklamcılık ve daha birçok alanda İngilizce bile adaylar rakiplerine göre bir adım öne çıkmaktadır. Özellikle yurt dışındaki gelişmelere bağlı olarak gelişen teknoloji alanı bunun en büyük örneklerinden bir tanesidir.

Marka Uzmanlığı

Günümüzde birçok firma geliştirilmekte ve uygulanmakta olan projeleri inceleyecek, bu projeler hakkında fikir toplayacak ve dünya çapında nasıl uygulanabileceğini düşünecek kişiler aramaktadır. Bu kişilere marka uzmanı denmektedir. Şirketin yurt dışına açılan yüzü olduğundan marka uzmanlarının İngilizce bilmesi şarttır. 

İnsan Kaynakları

İnsan kaynakları bölümü büyük şirketlerin önemli bölümlerinden bir tanesidir. Şirket personelinin sorumlu olan bu bölümün en büyük sorumluluklarından bir tanesi de işe alımlardır. Potansiyel çalışanların, şirketle kurduğu ilk bağ olan insan kaynakları çalışanlarının İngilizce bilmesi bu nedenle önemlidir. Ayrıca İngilizce bilen çalışan işe alınacağı zaman İngilizce mülakat yapılabilmesi için insan kaynakları bölümü çalışanlarının iyi derecede İngilizce bilmesi gerekir. 

Uçuş Görevlisi

Seyahat ederek para kazanma hayali kuranların bu hayallerini gerçekleştirebilmeleri için İngilizce bilmeleri gerekiyor. Özellikle yurt dışı uçuşlarında uçuş görevlilerin yolcuları anlayabilmesi için ileri seviye İngilizce’ye sahip olmaları şartı aranıyor. Sadece iç hatlarda çalışacak olan uçuş görevlileri seçilirken bile İngilizce seviyesi dikkate alınarak seçiliyor. 

Grafik Tasarımcı

İki boyutlu, üç boyutlu ya da grafik animasyon yapan kişilerin iyi derecede İngilizce bilmesi gerekiyor. Bu alanda yer alan terimlerinin birçoğunun İngilizce olması ya da dilimize yabancı dillerden geçmiş olması bu alanda çalışacak olanların sektörün geri kalanına ayak uydurabilmeleri nedeniyle İngilizce bilmeleri şarttır. 

Turizm ve Seyahat Acentesi Çalışanı

Türkiye’de en önemli sektörlerden birisi de turizm sektörüdür. Her yıl özellikle yaz sezonunda birçok yabancı turistin ülkemize akın etmesi nedeniyle bu alanda çalışacak olan kişilerin İngilizce bilmeleri şarttır. Özellikle tur şirketlerinde ve seyahat acentelerinde çalışacak olan kişilerin seyahat planı, rezervasyon ve ulaşım gibi seçenekleri müşterilerine anlatabilmesi için İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara