Yabancı Dil Öğrenmenin Zekanıza ve İş Hayatınıza Faydaları

Henüz yabancı bir dil bilmiyorsanız bu yazımızda yeni bir dil öğrenmenizin neden gerekli olduğu ile ilgili önemli bilgiler bulabilirsiniz.

Yabancı dil öğrenmenin sayısız faydasından yararlanmak için dahi yeni bir dil öğrenmelisiniz! Yeni bir dil öğrenerek iş hayatınızdaki başarıları arttırabilir, kendinize yeni kariyer alanları yaratabilir, farklı kültürleri tanıyabilir ve yabancı dil öğrenme sürecinde beyninize egzersiz yaptırabilirsiniz.

Günümüzde iş hayatı da eğitim hayatı da oldukça acımasız; artık yabancı dil bilmeyenler hedeflerine eskisi kadar kolay ulaşamıyor. Mümkünse en az iki yabancı dil bilmek her alanda tercih edilme sebebine dönüşüyor. Yeni bir dil öğrenmek kişilerin akademik hayatındaki başarılarını da iş hayatındaki rekabet güçlerini de arttırıyor. Yine de yeni bir dil öğrenmenin katkıları somut gerçekliklerle sınırlı kalmıyor. Yeni bir dil yeni bir kültüre açılan kapı görevi görüyor, yapılan bilimsel çalışmalar da yabancı dil öğrenmenin zekaya olan katkılarını açığa çıkarıyor. 

Yabancı Dil Öğrenmeye Ne Zaman Başlanılmalı?

Bu duyacaklarınız biraz geç kaldığınız izlenimi yaratabilir ancak gözünüzü korkutmayın. Son yıllarda yabancı dil öğrenmek için ideal yaş aralığının 0-3 yaş olduğu belirtiliyor. Bu dönemde anadillerine ek olarak farklı bir yabancı dile maruz kalan çocuklar yeni dile daha kolay adapte olabiliyor. Okul öncesi dönemde başlayan yabancı dil eğitimleri çocukların beyin gelişiminin en hızlı olduğu döneme denk geldiği için daha etkili oluyor. Son yıllarda anaokullarının yabancı dil eğilimlerinin artması da bu görüşleri doğruluyor. 

Yabancı dil yaşamın ilk yıllarında etkin bir şekilde öğrenilebiliyor diye geç kalmış sayılmazsınız. Yeni bir dil öğrenmek için hemen harekete geçebilirsiniz. Yeni kişilerle tanışmak, yurt dışı  gezilerinizde diğer insanlarla etkili iletişim kurmak, okuyorsanız derslerinizde daha başarılı olmak, çalışıyorsanız kariyerinizde ilerlemek ya da sadece yeni bir dili konuşabiliyor olmanın keyfini yaşamak için yabancı dil kurslarına katılabilirsiniz. Öğrenmeyi tercih ettiğiniz dili geliştirmek için teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanarak verimli bir öğrenme süreci geçirebilirsiniz. 

Yabancı Dil Öğrenmek İş Hayatınızdaki Başarılarınızı Arttırabilir

Yabancı dil bilmeyen kişilerin yurt dışı firmalarla iş yapan, yurt dışı pazarlara açılmak isteyen ya da personellerinin yetilerini prestij unsuru olarak gören firmalarda iş bulma şansı maalesef yoktur. Özellikle özel sektörde çalışmak için dahi en az bir yabancı dilin çok ileri düzeyde bilinmesi gerekir. Bazı kamu kurumlarında memur olabilmek için de yabancı dil bilinmesi ve merkezi sınavlarla yabancı dil seviyesinin belgelenmesi şartı aranır. İşe bulmak isteyenlerin yanı sıra hali hazırda çalışanların da yabancı dil öğrenmesi kariyerlerine ivme katar. Yabancı dil öğrenmek önemli bir kalifikasyon olduğu için kişinin terfi alması, şirket içerisinde farklı bir departmana geçmesi, yabancı firmalarla iletişimde aktif rol oynaması ve yabancı dil tazminatı alması mümkün olur. 

Yabancı Dil Bilmenin Zekaya Olan Etkisi

Yapılan araştırmalar anadiline ek olarak bir ya da daha çok dil bilen kişilerin daha zeki olduklarını ortaya koyuyor. Farklı bir dil öğrenmek ve o dile hakim olmak beynin normalde kullanılmayan merkezlerini harekete geçiriyor. Yeni bir dil öğrenen kişilerin bilişsel fonksiyonları artıyor, nöronlar arasındaki bağlantılar güçlenip yeni bağlantılar kurulurken ileri yaşlarda yakalanılması muhtemel Demans ve Alzheimer gibi hastalıkların ortaya çıkma ihtimali azalıyor. Yabancı dil bilen insanların beyinleri daha genç kalıyor, pratik zekaları gelişiyor ve beyin fonksiyonlarında artış yaşanıyor. 

Uzman Kariyerin Eğitim Programları İle Hayalinizdeki Üniversiteyi Kazanın!Hazırlık Programları Hakkında Daha Fazla Bilgi Alın

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara