Memur Olmak İçin KPSS’de Kaç İşi İle Yarışacaksınız?

2019 yılı KPSS sınavlarından kaç kişi ile yarışıcaksınız. Hedeflerinize ulaşmak için kaç kişi ile aynı kaderi paylaşıcaksınız. bunu araştırdık ve sizlerle paylaşmak istedik.

Ülkemizde birçok kişi özel sektörde çalışmak yerine devlet memuru olmayı tercih ediyor. Bu nedenle devlet memuru olmak için olabilmek için girilmesi gereken KPSS sınavına girenlerin sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Birçok öğrenci KPSS’de atanma şansını arttırmak sınava için KPSS hazırlık kursları ile hazırlanıyor. KPSS hazırlık kursları memur adaylarını hem KPSS konularına hazırlıyor hem de soru çözüm tekniği hem de süre kullanımı gibi teknik konularda da yardımcı oluyor. Bu sayede adaylar aynı zamanda sınav stresi yaşamaktan da uzaklaşıyor. Milyonlarca kişinin girdiği bir sınavda adaylar sadece sınav sorularına değil aynı zamanda sınav ortamına ve süreye de odaklanıyor.

Özel Sektör Cekici Değil

Günümüzde birçok kişi özel sektörde çalışmaktan kaçınıyor. Bu nedenle KPSS sınavına girerek memur olmaya çalışıyor. Özel sektördeki maaş oranları, işten çıkarılma riski ve iş arayan çok fazla sayıda kişinin olması sonucunda insanlar memur olarak geleceklerini garanti altına almaya çalışıyor. Özel sektörde yer alan işten çıkarılma korkusu da bunda önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle her yıl KPSS sınavına giren memur adayı sırası hızla artıyor. Özel sektörün çalışma şartlarının devlet memurluğuna göre görece daha ağır olması da insanlar tercihlerini memurluktan yana kullanıyor. Daha risksiz ve programlı bir çalışma ortamı sunulması birçok vatandaşın ilgisini çekiyor.

Memuriyetin Avantajları

Devlet memurluğunun birçok avantajı bulunmaktadır. Bunların en başında gelen şey ise çalışma saatlerinin belli olmasıdır. Genel olarak, ekstrem durumlar görülmediği sürece devlet memuriyetinin çalışma saatleri kanunlar tarafından belirlenmiştir. Bu saatlerin dışındaki çalışma durumlarında ise fazla mesai ödenmektedir. Ayrıca resmi tatillerin yıl boyunca belli olması ve bu sayede çalışanların geleceğe yönelik daha rahat planlar yapabilmesi ve bu konuda insanların daha esnek olabilmesi nedeniyle memuriyet tercih sebebi olmaktadır. Sigorta prim ödemelerinde herhangi bir gecikmenin olmaması ve belirli bir hizmet süresi geçtikten sonra yeşil pasaport avantajı sunması devlet memurluğunun özel sektöre göre önemli avantajları arasında yer almaktadır.

KPSS Katılım Sayıları

KPSS’ye katılan aday sayısı her geçen sene artmaya devam etmektedir. Özellikle bu sene sınava katılacak olan kişi sayısı daha önce hiç olmadığı kadar yüksek olması bekleniyor. 2016 yılında 1.280.000 kişi KPSS başvurusunda bulunurken sınava 1.230.000 kişi katıldı. 2017 yılında ise daha önceki yıllara göre farklılık göstererek ilk defa düşüş gösterdi ve sınava 700.000 kişi başvururken 660.000 aday giriş yaptı. Bu sene ise sınava girecek kişi sayısının geçen seneye göre yaklaşık olarak iki kat artması bekleniyor. 2018 yılında KPSS sınavına yaklaşık olarak 1.350.000 kişinin başvuracağı ve başvuran adaylar arasından 1.300.000 kişinin sınava girmesi tahmin ediliyor. Bu nedenle KPSS sınavında bu sene, geçen yıllara göre daha büyük bir rekabet adayları bekliyor.

Bir Önceki Konumuza Gözatın : Türk Eğitim Sisteminin Kısaltma Krizleri

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara