KPSS Lisans Branş Sıralaması

KPSS sınavına giren ve sınav sonuçları açıklandığında yapacakları tercihler sırasında birçok faktörü değerlendirme gereksinimi duyan adaylar, farklı puan türlerinde hazırlanan branş sıralaması sayesinde genel başarı durumlarını öğrenebilirler.

Kpss sınavını temsilen sınav görseli üzerinde Kpss yazısı

KPSS sınav sonuçları açıklandığı zaman memur adaylarının kendileri ile aynı lisans programlarında okuyan diğer memur adayları ile kıyaslamasını mümkün kılan KPSS lisans branş sıralamaları; adaylara başarılarını değerlendirme imkanı sunmaktadır. Farklı puan türleri için hazırlanan KPSS lisans branş sıralaması özellikle merkezi atamalarla memur olmak isteyen adayların tercihlerine yol gösterici olma niteliği taşımaktadır.

KPSS sınavına giren ve sınav sonuçları açıklandığında yapacakları tercihler sırasında birçok faktörü değerlendirme gereksinimi duyan adaylar, farklı puan türlerinde hazırlanan branş sıralaması sayesinde genel başarı durumlarını öğrenebilirler. Yalnızca adayın aldığı puan ve toplam adaylar içerisindeki sıralaması tercihlerin doğruluğu için yeterli gelmeyebilir. Bu durumda  KPSS lisans branş sıralaması tercih yapacak adaylara önemli ipuçları sunacaktır.

KPSS Branş Sıralaması Nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavına katılıp alınan puanın hem kişi ile aynı programlardan mezun olanlar arasında hem de farklı programlardan mezun olan adaylar arasındaki sıralamanın gösterildiği KPSS branş sıralaması; doğru yorumlanması gereken kritik bilgiler barındırır. Adaylar merkezi atamayla memur olmak istediklerinde aldıkları puanları, seçecekleri memurlukların tavan ve taban puanlarını, aynı zamanda da KPSS branş sıralamasını göz önünde bulundurmalıdır. Sonuçların açıklanmasının ardından 2 yıl içerisinde toplamda 4 lisans mezunu ataması yapılacağı için öncesinde açıklanan kadroların dağılımının ön görülmesi KPSS branş sıralamasıyla kolaylaşır.

Memuriyet kadrolarının bazılarında yalnızca tek bir bölümden mezun olan adaylara yer verilir. Tek bir mezuniyet programının değerlendirileceği kadrolar tercih edilirken KPSS branş sıralaması belirleyici bir unsur olarak ön plana çıkar.

KPSS Lisans Başarı Sıralaması Ne Zaman ve Nerede Açıklanır?

KPSS sınavına giren ve tercih yapacak lisans mezunlarına önemli bilgiler sunan branş sıralaması sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birkaç ay içerisinde açıklanır. Adaylar branş sıralamalarını ve kendileri ile aynı lisans programından mezun olan adaylar arasındaki başarı durumlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi girişi yaparak öğrenebilirler.

Memur adaylarının KPSS lisans branş sıralamasını görmek için ilk olarak https://ais.osym.gov.tr adresine girmeleri ve sistem girişi yapmaları gerekir. Dilerlerse kendi AİS şifreleri ile dilerlerse E-Devlet girişi ile platforma adım atabilirler.

AİS ana sayfa açıldıktan sonra menünün son köşesinde Başvurularım/Tercihlerim sekmesine tıklanır ve girilen hangi sınavda başarı sıralaması görüntülenmek isteniyorsa o sınav seçilir.

Sınav seçimi yapıldıktan sonra ekrana gelen branş sıralaması seçilir ve daha sonra sıralama yapılmak istenen alanlar ya da programlar tercih edilerek filtreleme işlemi yapılır.

KPSS Lisans Branç Sıralamasının Önemi

KPSS sınavında birçok puan türü bulunur ve memuriyet kadroları da aynı şekilde birden fazla puan türüne özel açılır. Bazı kadrolar 4001 koduna sahiptir ve KPSSP3 puan sıralamasına göre adayları alır. Öncelikle 4001 kadrosu memur olmak isteyen adaylara önemli bir fırsat sunsa da bu kadrolara lisans mezunu olanların tamamının başvuru yapabileceği unutulmamalıdır. Diğer bir deyişle 4001 kadrolarında bölüm ayrımı olmadığı için alınan puanın sıralaması önem kazanmaktadır. Ancak bazı puan türlerinde alım yapılan kadrolar tercih edilecekse KPSS lisans branş sıralaması öğrencilerin yanlış seçim yapması ihtimalini azaltacaktır. Sınav sonuçlarını ve sıralamayı doğru değerlendiren adayların tercihlerinin atanmayla sonuçlanması mümkündür. Yine de KPSS tercihleri hafife alınmamalı; özellikle daha önce tercih deneyimi olmayan memur adaylarının tercih döneminde profesyonellerden destek alması gerektiği unutulmamalıdır.

Uzman Kariyerin Eğitim Programları İle Hayalinizdeki Üniversiteyi Kazanın! Hazırlık Programları Hakkında Daha Fazla Bilgi Alın

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara