İngilizce Öğrenmenin Faydaları

Dünyanın yerel dili İngilizceyi bilmek size neler kazandırabilir?

İnternetin resmi dili olma unvanını taşıyan; günümüzde hem eğitim hayatında hem iş hayatında hem de sosyal hayatta kilit öneme sahip olan İngilizce mutlaka öğrenilmesi gereken diller arasında ilk sırada yer alıyor. İngilizce bilen ve daha da önemlisi İngilizce konuşabilen kişiler yaşadıkları çoklu faydalarla diğerlerinden ayrılabiliyor. İngilizce bilenler yurt dışı seyahatlerinde maksimum özgürlüğün keyfini yaşayabiliyor, daha rahat iş bulabiliyor, kariyerinde daha kolay ilerleyebiliyor, eğitim hayatında daha başarılı oluyor, özgüveni arttığı için sosyalleşme sorunu çekmiyor. Dolayısıyla tek bir dil bilmek, bu dil İngilizce olunca dünya vatandaşı olma imkanı sağlıyor. Bu yazımızda İngilizce bilmenin faydalarını sizler için derledik. Keyifli okumalar…

1. İngilizce Öğrenmek Kariyerinizde Yükselmenizi Sağlar

İngilizce bilmenin ilk ve belki de en önemli faydası kariyer başarılarınız için gerekli olmasıdır. Uluslararası firmalarda çalışmak, istediğiniz memuriyet kadrolarına atanmak ya da yurt dışında kariyer yapmak için İngilizce bilmeniz şarttır. İş ilanlarına göz gezdirdiğiniz anda İngilizcenin belirleyici önemini hemen fark edersiniz. Artık yalnızca “İngilizce biliyorum” demek de yeterli değildir, İngilizce bilgisini sınavlarla ispatlamak gerekir. İngilizce bilen kişiler seçilen değil iş seçen olma yolunda hızla ilerlerler. Yalnızca Türkiye sınırları içerisinde değil tüm dünyada çalışma fırsatı yakalarlar. Böylelikle hem daha fazla gelir elde etme hem de sosyal statülerini yükseltme imkanı yakalarlar.

İlginizi Çekebilecek İçerikler:

2. İngilizce Öğrenmek Eğitim Hayatınızdaki Başarılarınızı Arttırır

İngilizce bilen öğrencilerin okudukları bölümlerle ilgili daha fazla kaynağa erişme şansı olur. Dolayısıyla okullarında daha başarılı olmaları işten bile değildir. İngilizce bölümlerde sınavlarda yüksek not alınması ve dünyanın en prestijli üniversitelerinde eğitim alınması için İngilizce bilmek zorunluluk haline gelmiştir. Akademik kariyer yapmak isteyen kişiler başta olmak üzere ufkunu geliştirmek, farklı ülkelerde eğitim alıp CV’sini güçlendirmek ve yeni kültürlerle tanışıp gelişmek isteyenlerdenseniz siz de İngilizce bilginizi arttırmak için şimdiden harekete geçmelisiniz.

3. İngilizce Öğrenmek Turistik Gezilerde Hayatınızı Kolaylaştırır

İngilizce bilmenin faydaları dendiğinde akla ilk eğitim ve kariyer gelse de İngilizce bilmek daha derin faydaları da beraberinde getirir. Dünyayı keşfetmek, farklı ülkeleri ziyaret etmek ve yeni kültürlerle kaynaşmak için yurt dışı turistik geziler yapmak isteyen kişiler İngilizce bildikleri takdirde dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendi başlarının çaresine bakabilirler. Kimseden yardım istemeden tüm işlerini kendileri yönetebilirler ve İngilizce bilmenin kendilerini özgürleştirdiğini yakından deneyimlerler. Siz de gezmeyi seviyorsanız ve dünyayı keşfetmek niyetindeyseniz hareketlerinizi özgürleştirmek için dahi İngilizce öğrenmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

4. İngilizce Öğrenmek Yaşayacağınız Ülkeyi Seçmeyi Kolaylaştırır

Türkiye dışında farklı bir ülkede yaşamak istiyorsanız ve bu ülkenin ana dili İngilizce ise mutlaka İngilizce bilmelisiniz. Hem göçmenlik başvurusu yapabilmeniz hem de o ülkede geçiminizi sağlayabilmeniz için İngilizce düzeyinizin ileri seviyede olması gerekir. Refah düzeyi oldukça yüksek olan İngiltere, Amerika, Kanada gibi ülkelerin göçmenlik için ilk şartının İngilizce biliyor olmak olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Sadece kendinizi İngilizce alanında geliştirerek dahi hayal ettiğiniz ülkede hayatınızı sürdürebilirsiniz.

5. İngilizce Öğrenmek Sosyalleşmenizi Sağlar

İngilizce bilmek başlı başına özgüven arttıran bir unsur olarak kabul edilir. Günümüzde Türkiye’de birçok yabancı uyruklu kişi yaşamakta ve özellikle üniversitede eğitim alan kişiler yabancı uyruklu kişilerle karşılaşmaktadır. Yabancı dil, özellikle de İngilizce bilmek size sosyalleşme yönünde büyük bir artı kazandıracaktır. Arkadaş çevrenizi geliştirmek, iş yaşantınızda yurt dışından gelen misafirlerinizi ağırlamak ve niteliklerinizi göstermek için İngilizce hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Bu Konuda Daha Fazla İçeriğe Göz Atın



 

Uzman Kariyerin Eğitim Programları İle Hayalinizdeki Üniversiteyi Kazanın!

Hazırlık Programları Hakkında Daha Fazla Bilgi Alın

Paylaş ve Yorum Yap
Hemen Ara